Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ξε- κατινιάσματα a la superstar..


Τώρα φταίω εγώ; πάλι εγώ είμαι περίεργη;; Ήρθαν τα πάνω κάτω σήμερα στο θέατρο που είχαμε μάθημα.. Ακούστε κουτσομπολάρα.. Στο μάθημα της Τετάρτης τσακώθηκε η Φούλη με μία άλλη για τους ρόλους, μόνο μαλλί με μαλλί δεν πιάστηκαν.. Η Φούλη να τσιρίζει, η άλλη να γκαρίζει ακόμα πιο πολύ στην καθηγήτρια οτι ευνοεί τη Φούλη και ορισμένες άλλες τις έχει στο κλάσιμο.. Η Φούλη να γκαρίζει σε αυτήν “όλους τους ρόλους εγώ θα τους πάρω μωρή έχεις κανα πρόβλημα;” Η άλλη να λέει “πρόσεχε καλά γιατί εγώ είμαι σκορπιός και δεν μασάω” (τώρα αυτό που κολλάει δεν ξέρω μη με ρωτήσετε..) Εν ολίγοις έγινε της Πόπης της Μαλλιωτάκη(=αυτή μωρέ την Μπριζολέ που σατίριζε πέρσυ ο Λαζόπουλος στην εκπομπή του,αυτή που ήταν παντρεμένη με τον συγχωρεμένο τον Μπάμπη τον Λαζαρίδη και μετά χώρισε την Μπριζολέ για να παντρευτεί την Αγγελική Ηλιάδη,ααα γειά σου αυτή..) Τι έλεγα όμως;;; Μισό να το ξαναδιαβάσω μία από την αρχή γιατί χάθηκα..

Έλα μου,ναι θυμήθηκα.. Πήγαμε που λέτε σήμερα στο μάθημα και μας ανακοινώνει η Θάλεια(=καθηγήτρια- wanna be Κατίνα Παξινού) οτί μετά τον τσακωμό- ξεκατίνιασμα- δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το συγκεκριμένο έργο μέχρι τα Χριστούγεννα, διότι είμαστε πολλά άτομα και υπάρχουν διαφωνίες και αντιρρήσεις.. Θα ανεβάσουμε μας είπε άλλο θεατρικό μετά τα Χριστούγεννα αφού πρώτα μας χωρίσει σε ομάδες των 12 ατόμων και η κάθε ομάδα θα ανεβάσει το δικό της θεατρικό.. Τα κριτήρια που θα χωριστούν οι ομάδες είναι δύο: στη μία ομάδα θα είναι οι κωμικοί και στην άλλη αυτοί που θεωρεί εκείνη οτι είναι καλύτεροι στο δράμα.. Εγώ εκεί σα να αναθάρρεψα λιγάκι λέω, λες να είμαι τόσο τυχερή και να ξεφορτωθώ επιτέλους τη Φούλη;;; Και πάνω που προσευχόμουν και έλεγα από μέσα μου όλα τα πατεριμά για να μην είμαι στην ίδια ομάδα μαζί της ακούω: Σακαφιόρα, Φούλη και άλλοι δέκα θα έρθουν στην ομάδα την κωμωδίας...
Χφθτού!! Δεν είναι δυνατόν... πείτε οτι δεν άκουσα καλάααα... Ρε Θεε δε με άκουγες όταν προσευχόμουν;; το ταβάνι θα έφταιγε,εμπόδιζε τις προσευχές... Τώρα στο μόνο που ελπίζω είναι να πάρω κανα καλύτερο ρόλο και όχι μία γυναίκα, κάτι μεταξύ τσατσάς και καλόγριας που ήταν ο προηγούμενος ρόλος.. Φανταστείτε ρόλο, ούτε ονόμα δεν είχε γαμώ το κέρατο μου αυτή η τσατσά, απλά μία γυναίκα..

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

7 Πράγματα που μου τη σπάνε..



Γενικότερα ναι το παραδέχομαι είμαι οξύθυμος άνθρωπος αλλά όταν βλέπω μερικά πράγματα, είτε ακούω, είτε τυχαίνει για κακή μου τύχη να πέσουν στην αντίληψη μου εξοργίζομαι, φτάνω στα άκρα νιώθω το αίμα σιγά σιγά να φτάνει στο κεφάλι και τα μιλίγγια μου να χτυπάνε δυνατά, όταν δε η φλέβα αρχίζει να πετάει στο δόξα πατρί τρέξε να γλιτώσεις.. Η κακομουτσουνάρα μου κοκκινίζει σαν πατζάρι και τα χέρια μου τρέμουν σαν κομπρεσέρ.

Πράγμα 1: Όταν ακούω την ευχή χρόνια πολλά “να χαίρεσαι το όνομα σου”.. τι να χαίρομαι το όνομα μου ρε γελοίε;; να κάνω χαρούλες στο όνομα μου και κουπεπέ κουπεπέ.. Ονομάζομαι Στραβοκλανίδου και έχω μία χαραααα μα μια χαράαααα είναι η πιο ηλιθία ευχη που έχει υπάρξει.. Πες χρόνια πολλά ΣΚΕΤΟ αυτό μου φτάνει..

Πράγμα 2: Βαράω κόφτες όταν βλέπω άντρα μέσα στο αμάξι του και τη στιγμή που περνάει μία ωραία γκόμενα απ'έξω, αρχίζει αυτός και πατάει κόρνες σα μαλάκας.. θα μου πεις τι σε νοιάζει εσένα μωρή Σακαφιόρα;; Από τη ζήλια σου τα λες;; Όχι, αλλά ρε φίλε τι ελπίζεις; οτι θα αρχίσει να τρέχει η γκόμενα πισω απο το αυτοκίνητο σου σαν τρελλή, θα γατζωθεί πίσω στον προφυλακτήρα μη τυχόν και σε προλάβει και η συνέχεα έχει αχαλίνωτο σεξ; ΟΧΙ αυτό δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ, οπότε σταμάτα να το κάνεις και να γίνεσαι ρεζίλι.. Ηλίθιε κάγκουρα!!

Πράγμα 3: Μου τη δίνει αφάνταστα όταν βλέπω άντρα με μακριά φαβορίτα.. Στάκα ρε φίλε ποιος είσαι να πούμε ο Κόκοτας;; Που πας στον 21ο αιώνα με τη φαβορίτα μέχρι το σαγόνι και θες να ρίξεις και γκόμενα τρομάρα σου.. Πάρτο χαμπάρι μόνο στον Άρχοντα πάει (=Σφακιανάκη) βέβαια αυτός και με ράστα να βγει πάλι Άρχοντας παραμένει..

Πράγμα 4: Όσο σπούδαζα έκανα παρέα με κάτι τρελλά παληκάρια που όταν δεν είχαν τί να κάνουν έπαιζαν μεταξύ τους πυροκλάνι (ξέρετε αυτό που κλάνεις και εκείνη την ώρα που ρίχνεις την πορδή ανάβεις τον αναπτήρα και η φλόγα εκτοξεύεται) Επίσης άαλο διασκεδαστικό παιχνίδι ήταν η μασχαλοκλανιές (ξέρετε αυτό που βάζεις το δεξί χέρι κάτω από την αριστερή μασχάλη και κλείνοντας με δύναμη τη μασχάλη ακουγόταν ενας ήχος σαν πορδη-τουλάχιστον αυτό δεν μύριζε) αυτά τα παιχνίδια μπορούσαν να τα παίζουν για ώρες και να γελάνε κάθε φορά και περισσότερο.. Άντε παίξ'τε με τίποτα άλλο λεω εγώ καλύτερα!!!

Πράγμα 5: Δεν λέμε ποτέ ραντεβού ΣΤΙΣ 1:00 γαμώ το κέρατό μου είναι ΣΤΗ 1:00 στηηηηη.. τι στις;;;; ποιες στις;;;; είναι πολλές οι μία;;;

Πράγμα 6: Είσαι στο μετρό ή στον ηλεκτρικό και αφού ασφυκτιείς από την πολυκοσμία σου έρχεται τρελλό κλανίδι.. τι κάνεις;; α) σφίγγεσαι και περιμένεις μέχρι να κατέβεις στην επόμενη στάση; β) κλάνεις στο πούστικο και το παίζεις και θιγμένος οτι και καλά κάτι σου βρωμάει παίρνοντας το πιο αθώο σου βλέμμα;; Μα φυσικά το β) ΟΥΓΚ άνθρωπε των σπηλαίων!!! απολίτιστε!! δεν μας έφτανε η μασχαλίλα να εχουμε και το κλανίδι σου..Εντάξει το παραδέχομαι και εγω το είχα κάνει μία φορά αλλά είχα πέσει σε περίοδο νηστείας και μια εβδομάδα έτρωγα συνεχόμενα όσπρια, με είχε πιάσει το εντερικό μου..

Πράγμα 7: Εκνευρίζομαι που σχεδόν όλα τα παραπάνω τα κάμω εν τέλει και εγώ άρα εκνευρίζομαι που με εκνευρίζω..ένα νεύρο είχα και εγώ και αυτό μου το έσπασα!!!
Α'ι' σιχτίρ!!!!



Υ.Γ. ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Βάζεις να φορτησεις το κινητό σου.
-Δεν έχεις μπαταρία;
(Όχι θέλω να καίω ρεύμα ρε τραβάς κανα ζόρι;;)

Ζητάς ταμπόν από την μαμά σου.
-Σου ήρθε περίοδος;
(Οχι,θέλω να γεμισω με κατι το κενό)

Πέφτεις στο κρεβάτι.
-θα κοιμηθείς;
(Οχι,δοκιμαζω το στρώμα)

Ανοίγεις τον φούρνο κ μετά το ψυγείο.
-Πεινασες;
(Οχι ήθελα να πάρουν τα τρόφιμα αέρα)


Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η Φούλη, το Βουντού και ο Ρόλος


Πριν δυο βδομαδούλες που είχα μάθημα στη θεατρική σχολη που πάω, μπαίνει μέσα στην αίθουσα η καθηγήτρια και από πίσω της, σινάμενη κουνάμενη η Φούλη καινούργια μαθήτρια στη σχολή που κακό χρόνο να'χει η τρισκατάρατη.
-Φούλη χάρηκα,λέει με αέρα σούπερ σταρ!! Είμαι δημοσιογράφος σε μεγάλη εφημερίδα και παρουσιάζω εκπομπή στο ραδιόφωνο..

Σε ρωτήσαμε μωρή μαλάκω;;
-Σακαφιόρα Λεβάντε λέω,άνεργη και της γυρνάω τον κώλο!
Από τότε έχουμε κάνει αρκετά μαθήματα και κάθε μάθημα που περναει αντιλαμβάνομαι πόσο μαλάκω είναι η συγκεκριμένη κοπέλα. Κάθε τρεις και λίγο τρέχει πίσω από την καθηγήτρια και τη γλύφει για να της δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο.. Κάνει σαν ηλίθια στα μαθήματα γελάει δυνατά για να τραβήξει την προσοχή όλων και δεν το βουλώνει μέχρι να φανούν οι φωνητικές της χορδές και οι αμυγδαλές τις μαζί.

-Κυρία Θάλεια (Θάλεια= καθηγήτρια στη σχολή) σας έκανα και διαφήμιση στο ραδιόφωνο..Κυρία Θαλεια σας έκανα διαφήμιση και στην εφημερίδα..Κυρία Θάλεια είστε η καλύτερη..
Κεριά και λιβάνια μωρή..

Στο ενδιάμεσο έχουν γραφτεί και άλλα άτομα στη σχολή,έχουν έρθει και πεντε-έξι αγόρια εκ των οποίων ο ένας είναι μανουλομάνουλο..τι να σας λέω.. Προσπαθούσα να τον ρίξω ώσπου ήρθε ΑΥΤΗ!!! Και όλο γελάκια είναι οι δυο τους και όλο σούξου-μούξου στο διάλειμμα μαζί και όλο χαχανιτά.. τώρα πλέον μόνο με τρικλωποδιά θα καταφέρω να τον ρίξω..

Και φτάνει προχθές το αποκορύφωμα όλων. Μας μάζεψε όλους η καθηγήτρια και μας είπε οτι θα μας μοιράσει τους ρόλους για το θεατρικό που πρόκειται να ανεβάσουμε τα χριστούγεννα..Λέω από μέσα μου, Φούλη ετοιμάσου να φας τη σκόνη μου ο πρωταγωνιστικός ρόλος είναι σίγουρα δικός μου..
Η καθηγήτρια σοβαρεύει και λέει;
-Φέτος αποφάσισα να μην ανεβασω ούτε κωμωδία, ούτε δράμα θα ανεβάσουμε σάτιρα όλη η πόλη θα μιλάει για το εργο αυτό (είμαι από επαρχιακή πόλη και ό,τι γίνεται ταξιδεύει με ταχύτητα φωτός,επίσης για να καταλάβετε η πόλη μου είναι σαν τη σόουμπιζ ένα τεράστιο κρεβάτι ΝΑ ίσα μ'εκει πέρα)

Ωπα λέω όλη η πόλη θα μιλάει για την πρωταγωνίστρια -δηλαδή εμένα- ήμουν σίγουρη οτι τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον είχα στο τσεπάκι μου και δώστου να κορδόνομαι και δώστου η μύτη ψηλά και δώστου να κοιτάω τη Φούλη αφ'υψηλού.

-Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα ήθελα να τον δώσω... (ελα πες το μωρη μας γκάστρωσες που θα τον δώσεις;;;) στη Φούλη! Μπορεί να είναι καινούργια αλλά σας έβαλε τα γυαλιά με το ταλέντο της.. (ποιό ταλέντο μωρή -έβριζα από μέσα μου- που μας το παίζεις και δίκαιη και αντικειμενική πες οτι το κάνεις για τη διαφήμιση, που άμα ήσουν άντρας και όχι γυναίκα θα σου καθόταν κιολας για το ρόλο.. όλα αυτά από μέσα μου πάντα)

-Μπράβο Φούλη της λέω και της δίνω το χέρι. Είμαι ανώτερος άνθρωπος καταβάθος.
Όσο για μένα λέει ο ρόλος μου επακριβώς “Μία γυναίκα ντυμένη σεμνά, καλογερίστικα, κάτι ανάμεσα δασκάλας και τσατσάς,φορά γυαλάκια καρφίτσες φιογκάκια και λοιπά”, μισή σελίδα λόγια. Τώρα που είπα καρφίτσες μήπως κάποιος από εσάς ξέρει πως γίνεται το βουντού;; Μέχρι τα Χριστούγεννα απλά θα ελπίζω και πού ξέρετε ίσως μέχρι τότε κάαααατι πάθει και θα γίνω εγώ πρωταγωνίστρια στη θέση της πρωταγωνίστριας μουχαχαχαχαχαχα!!!!